1T1 2024: AQUESTS SÓN ELS PROJECTES SELECCIONATS

Ja coneixem els dotze projectes que participaran en la desena edició de l’esdeveniment One to One, que en 2024 celebra la seua desena edició.

En total, s’han seleccionat sis projectes de llargmetratges de ficció i altres sis de sèries per a televisió. Els títols triats en la primera categoria són els següents: La hereje, de Mayte Castillo; Mr. Wang, de Rafa Piqueras; La última copla, de Marina Gimeno; El hombre del tiempo, de Laura Pérez; Tres Gracias, de Marisa Crespo i Mácula de Pau Martínez.

D’altra banda, en l’apartat de sèries, els treballs seleccionats són: Hojas secas, d’Héctor Beltrán i Gabi Ochoa; La broma, de Marina Gimeno i Juanjo Moscardó; Ocho hectáreas de bosque, d’Amèlia Barberà i Sergi Tellols; El fuerte, de Manu Pons i Elena Escura; Pills of horror, de Fernando Fibla i Last Sunshine de María Vanacloig.

El comité de selecció ha comptat amb representants del Consell Territorial de SGAE de la Comunitat Valenciana i EDAV, respectivament, al costat de diversos membres de les associacions de productors PAV (Productors Audiovisuals Valencians), AVANT (Associació Valenciana d’Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents) i AVAPI (Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents).

El comité de selecció ha destacat l’alt nivell dels projectes presentats així com la qualitat dels dossiers que els acompanyaven, mostra que el treball que ve desenvolupant-se des de les associacions per a impulsar la formació contínua dels professionals, i l’organització de tallers i esdeveniments com este estan donant el seu fruit.

Avantatges per als autors dels projectes seleccionats

Els participants en este esdeveniment, podran gaudir d’un servici de tutories, organitzat per la Fundació SGAE i EDAV, al llarg del mes de maig. Amb esta formació tindran l’oportunitat de treballar en les seues pròpies presentacions i millorar els seus projectes, de la mà dels especialistes Tirso Calero (projectes de sèries) i Àlvar López (llargmetratges). En finalitzar les tutories, la guionista i docent de l’ESCAC, Zebina Guerra completarà la formació dels creadors participants amb un taller de preparació al pitch.

Masterclass de Yolanda Barrasa per a celebrar el desé aniversari

Per a celebrar el desé aniversari s’oferirà una masterclass a càrrec de la guionista i consultora de guió Yolanda Barrasa. Esta masterclass serà oberta al públic i tindrà lloc a la Sala SGAE Centre Cultural de València i, amb el títol “El viatge de l’heroïna en el guió cinematogràfic”, s’abordarà la construcció de personatges femenins i la desconstrucció dels models femenins tradicionals i els arquetips patriarcals, per a fer una narrativa més plural i inclusiva.

Yolanda Barrasa és script doctor, assessora de guió, guionista i dramaturga. Especialista internacional en anàlisi, consultories, escriptura i docència de guió. Experta en estructures dramàtiques i noves narratives. El seu fort és el desenvolupament del guió i les seues fases. En l’àmbit acadèmic, des de fa més de quinze anys, dicta cursos, tallers de guió, laboratoris d’escriptura de guió i desenvolupament de projectes en universitats, entitats de cinematografia i escoles de cinema en diferents parts del món.

SOBRE ELS TUTORS:

TIRSO CALERO – Sèries

Calero és un guionista molt experimentat en la ficció televisiva.

En cinema, ha dirigit els llargmetratges “Blockbuster” (Premi Millor Guió Festival Cinema Alacant, Secció Oficial Festival Internacional Cinema Gijón) i “Carne Cruda” (Secció Oficial Fantaspoa Porto Alegre), havent sigut guionista de pel·lícules estrenades en sales comercials com “Miguel i William”, “Bernarda” o “Quan no acaba la nit”.

També ha escrit i dirigit obres de teatre estrenades en la Gran Via (“Love Room”, “Swingers”, “Dinamita”, “Aguacates”, “Taràntula”, “Desgraciados”,

“Éxito”). Ha sigut autor de dos novel·les (“El último viaje de Víctor Reyes” editada per Planeta, “Ozono” editada per Malbec).

Guionista de tv-movies com a “Mobbing” (FORTA) y de series como “Amar en tiempos revueltos” (TVE), “Ana y los siete” (TVE), “Cuéntame cómo pasó” (TVE) o “Mónica Chef” (Disney Channel), Calero ha exercit de coordinador de guió en “Gran Reserva. Origen” (TVE) o “Amar es para siempre” (Antena3TV).

Ha sigut creador i coordinador de guió de “L’Alqueria Blanca” (APunt) i “Bandolera” (Antena3TV). A més, va ser el creador, coordinador de guió i co- productor executiu de “Servir y Proteger” (TVE).

Ha desenvolupat projectes de ficció per a les principals productores d’este país com Diagonal TV, Bumerang, Brutal Media, Bruna Films, DLO… i ha escrit la minisèrie “Pirates a Dénia” (Ajuda Desenvolupament i Ajuda Producció IVC Generalitat Valenciana. Actualment, en pre-producció).

De 2021-2023 va ser guionista i productor executiu en The Mediapro Studio.

En l’actualitat, és Director de Continguts TV per a l’ESTUDI.

ÁLVAR LÓPEZ – Llargmetratges

Doble Graduat per la Universitat de València en les carreres de Comunicació Audiovisual i Periodisme. Especialitzat en Guió amb el Mestratge de Guió per a Cinema i Televisió de la Universitat Pontifícia de Salamanca. Àlvar va iniciar la seua trajectòria fundant al costat de diversos amics la productora audiovisual Recvolution Productions. En ella coescribió el seu primer llargmetratge,Núvols Rojos, un western low budget que acumula diversos guardons i més de 10.000.000 d’espectadors en Youtube. Després es va especialitzar en l’anàlisi de guió, on va treballar com a freelance i companyies com Bloguionistas i Filmarket Hub. Des de 2019 és el Director de Continguts de The Immigrant, productora especialitzada en el desenvolupament i producció de contingut audiovisual Premium (sèries de ficció i no ficció, així com llargmetratges) en anglés i en espanyol en LatAm, els EUA i Espanya. En The Immigrant ha treballat en projectes com Adolfo, llargmetratge que va guanyar l’Os de Cristall en el Festival de Berlín de 2023, Ella Camina Sola, sèrie mexicana estrenada en Vix, o en Custòdia Repartida, sèrie espanyola que s’està rodant en este moment per a una plataforma amb Javier Fesser com a director. En la seua faceta acadèmica, ha fet classes de guió a la Universitat de València i el Màster de Barreira.

ZEBINA GUERRA – Taller de pitch

Zebina Guerra és professora en ESCAC de guió i narrativa. Compatibilitza la labor docent amb l’escriptura de guions i relats, i actualment prepara dos projectes de llargmetratge. En 2016 va guanyar el XIII Concurs de Relats Curts de Cinema, que convoca el Festival Internacional de Cinema d’Osca. En 2017 va ser finalista del Premi SGAE de Guió Julio Alejandro. Arts maritals mixtes per a una fugitiva és la seua primera novel·la.

La iniciativa, que compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i À Punt, se celebrarà el pròxim 27 de juny en el marc de Promercat.

 

Feu un comentari