Ja estan definits els dotze projectes que donaran vida a l’onzena edició de l’esdeveniment One to One d’EDAV i la Fundació SGAE, que en 2025 renova la seua aposta per l’assessorament, formació i contacte directe amb les productores, amb un nou lliurament carregat de talent. La iniciativa, que reunix els creadors valencians amb productores de tot el país amb l’objectiu de desenvolupar el talent local, compta amb el suport un any més de les associacions de productors valencians (PAV, AVANT i AVAPI) i el patrocini d’À Punt.
En total s’han seleccionat sis projectes de llargmetratge de ficció i altres tants de sèries per a televisió. Els dotze projectes es presentaran en un pitch que se celebrarà el 26 de juny al matí. Durant la vesprada tindran lloc les reunions un a un.
Els títols triats en la primera categoria són els següents:
La mujer de hierro de Nacho Ruipérez Fernández; El infinito bajo tierra d’Alberto Evangelio Ramos i Jorge Navarro de Lemus; Los avatares de Lola de Beatriz García Alós; Muerde de José Sospedra; Lady Macbeth d’Ana Piles Giménez, i La Bruja, de Lucía Blasco.
D’altra banda, en l’apartat de sèries, els treballs seleccionats són:
Jabato de Joan Carles Albalat; Valentín de Marina Igual i Iván Fernández de Córdoba; Malvasía de Laura Pérez Gómez; El rey mago d’Alexandre Martínez Orts i Sergi Tellols Rizo; Once contra una de María Vanacloig Sánchez i Amordazados de Ricardo Garijo Lima.
El comité de selecció ha comptat amb representants del Consell Territorial de SGAE de la Comunitat Valenciana i EDAV, respectivament, al costat de diversos membres de les associacions de productors PAV (Productors Audiovisuals Valencians), AVANT (Associació Valenciana d’Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents) i AVAPI (Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents).
El comité de selecció ha subratllat la notable qualitat dels projectes presentats i dels dossiers que els recolzaven, reflex de l’esforç constant de les associacions per fomentar la formació contínua dels professionals, així com de l’eficàcia d’iniciatives com a tallers i esdeveniments que, com este, comencen a donar els seus fruits.
Avantatges per als autors dels projectes seleccionats
Els participants en este esdeveniment, podran gaudir d’un servici de tutories, organitzat per la Fundació SGAE i EDAV, al llarg del mes de maig. Amb esta formació tindran l’oportunitat de treballar en les seues pròpies presentacions i millorar els seus projectes, de la mà dels especialistes Tirso Calero (projectes de sèries) i Álvar López (llargmetratges). En finalitzar les tutories, la guionista i docent de l’ESCAC, Zebina Guerra completarà la formació dels creadors participants amb un taller de preparació al pitch. A més, alguns d’ells participaran en una iniciativa impulsada des d’EDAV per a assessorar i acompanyar a la realització de dossiers professionals enfocats a la internacionalització dels projectes, assessorats per Isabel Ivars, responsable de vendes internacionals i amb gran trajectòria en la indústria del cinema.
SOBRE ELS TUTORS:
TIRSO CALERO – Sèries
Calero és un guionista molt experimentat en la ficció televisiva.
En cinema, ha dirigit els llargmetratges “Blockbuster” (Premi Millor Guió Festival Cinema Alacant, Secció Oficial Festival Internacional Cinema Gijón) i “Carn Crua” (Secció Oficial Fantaspoa Porto Alegre), havent sigut guionista de pel·lícules estrenades en sales comercials com “Miguel i William”, “Bernarda” o “Quan no acaba la nit”.
També ha escrit i dirigit obres de teatre estrenades en la Gran Via (“Love Room”, “Swingers”, “Dinamita”, “Alvocats”, “Taràntula”, “Desgraciats”, “Èxit”). Ha sigut autor de dos novel·les (“L’últim viatge de Víctor Reyes” editada per Planeta, “Ozó” editada per Malbec).
Guionista de tv-movies com a “Assetjament psicològic” (FORTA) i de sèries com “Estimar en temps regirats” (TVE), “Ana i els set” (TVE), “Explica’m com va passar” (TVE) o “Mónica Chef” (Disney Channel), Calero ha exercit de coordinador de guió en “Gran Reserva. Origen” (TVE) o “Estimar és per sempre” (Antena3TV).
Ha sigut creador i coordinador de guió de “L’Alqueria Blanca” (APunt) i “Bandolera” (Antena3TV). A més, va ser el creador, coordinador de guió i co- productor executiu de “Servir i Protegir” (TVE).
Ha desenrotllat projectes de ficció per a les principals productores d’este país com Diagonal TV, Bumerang, Brutal Mitjana, Bruna Films, DLO… i ha escrit la minisèrie “Pirates a Dénia” (Ajuda Desenrotllament i Ajuda Producció IVC Generalitat Valenciana. Actualment, en pre-producció)
De 2021-2023 va ser guionista i productor executiu en The Mediapro Studio.
En l’actualitat, és Director de Continguts a Espanya per a l’ESTUDI, sent showrunner de les dos sèries que està desenrotllant esta companyia per a dos plataformes. També és co-guionista del llargmetratge “Selectivitat” (L’Estudi & Beniwood).
ÁLVAR LÓPEZ – Llargmetratges
Doble Graduat per la Universitat de València en les carreres de Comunicació Audiovisual i Periodisme. Especialitzat en Guió amb el Mestratge de Guió per a Cinema i Televisió de la Universitat Pontifícia de Salamanca.
Àlvar López és Director de Continguts d’Espanya de la productora audiovisual The Immigrant, especialitzada en el desenrotllament i producció de sèries i pel·lícules a Mèxic, Colòmbia, els Estats Units i Espanya. Adolfo, la primera pel·lícula de The Immigrant, es va estrenar en la Berlinale en 2023 i va ser guardonada amb el Crystal Bear, el premi principal en la seua categoria (Generation 14+). Al setembre de 2023 la companyia també va llançar la seua primera sèrie per a ViX, Ella camina sola. En 2024 la companyia va estrenar a Mèxic Ningú ens estranyarà (Prevalga Vídeo), sèrie que seguix en el Top 10 des de la seua estrena. En 2025 ha estrenat la seua primera sèrie a Espanya, Custòdia Repartida, dirigida per Javier Fesser per a Disney+, i té dos sèries més en postproducció.
Previ a The Immigrant, Àlvar López va treballar com a guionista freelance i analista de guió en Filmarket Hub i Bloguionistas. És doble graduat de la Universitat de València en Periodisme i Comunicació Audiovisual. Com a docent, ha impartit classes a la Universitat de València i a l’escola d’Art i Disseny Barreira.
ZEBINA GUERRA – Taller de pitch
Zebina Guerra és professora en ESCAC de guió i narrativa. Compatibilitza la labor docent amb l’escriptura de guions i relats, i actualment prepara dos projectes de llargmetratge. En 2016 va guanyar el XIII Concurs de Relats Curts de Cinema, que convoca el Festival Internacional de Cinema d’Osca. En 2017 va ser finalista del Premi SGAE de Guió Julio Alejandro. Arts maritals mixtes per a una fugitiva és la seua primera novel·la.