COMUNICAT DE EDAV FRONT AL TANCAMENT DE RTVV

Hui, 29 de novembre de 2013, passarà a la història com un dia negre per a tots aquells que creiem en el dret a la informació, els serveis públics i la democràcia. Perquè hui, d’una manera autoritària, irracional i vergonyosa, s’ha amputat un servei públic al poble valencià. RTVV, malgrat els seus treballadors i la voluntat del poble, ha deixat d’emetre el seu senyal.

 Des de EDAV, l’associació de guionistes valencians, volem expressar el nostre rotund rebuig a aquesta decisió presa per 49 persones, els consellers del Partit Popular que van votar ahir en les Corts a favor de l’extinció de la cadena amb el vot unànime i en contra de tota l’oposició. 

 Aquestes persones han furtat als ciutadans valencians un dels seus serveis públics amb la fal·laç excusa de protegir la resta dels drets bàsics. I ho fan mentre afectats i representants de la sanitat, l’educació o els discapacitats estan al carrer cada dia com a protesta per totes les retallades i retards en els pagaments que estan afectant els seus sectors.

 No enganyen ningú. No poden fer-ho. No podem permetre que els seus absurds arguments, per mil vegades repetits, aconseguisquen suplantar la veritat. RTVV no ha deixat d’emetre per motius econòmics, l’han callada per interessos polítics.

 Per açò és necessari que tota la societat, la valenciana i l’espanyola en el seu conjunt, es pronuncie contra aquest fet. És necessari que prenguem consciència del moment històric que estem vivint abans que siga massa tard. Perquè més enllà del dret a una televisió digna, pública, en valencià i de qualitat, hem de lluitar per defensar tots i cadascun dels nostres drets que avui dia s’estan veient amenaçats.

I també volem llançar una crida a tots els agents públics i del sector audiovisual per a que es posen a treballar des de ja mateix. És responsabilitat nostra fer tot el que calga per a garantir que RTVV torne el més aviat possible i que ho faça amb la lliçó ben apresa. EDAV vol formar part d’este procés i lluitarà per aconseguir una televisió pública digna i lliure de pressions polítiques que siga l’orgull de tot el poble valencià.

 Hui és el primer dia de la nova RTVV.

Feu un comentari