EDAV estrena en exclusiva ‘Vecinos’, el nou treball de Jaime Maestro, en la tercera sessió del cicle Autors en Curt, dedicada al cinema d’animació

Autors en curt, la mostra de curtmetratges valencians organitzada per l’associació de guionistes EDAV i la SGAE, dedicarà la seva propera sessió al cinema d’animació. Una sessió molt especial que inclou l’estrena en exclusiva de ‘Vecinos’, l’últim treball del realitzador valencià Jaime Maestro (qui va obtenir el Goya i una prenominació als Oscar amb el seu curtmetratge ‘Sr. Drap’).

La cita és dimecres que ve, dia 7 de novembre, a les 19’30 hores, en la Sala SGAE de València (C/Blanquerías, 6). L’entrada és gratuïta i després de les projeccions, se celebrarà un col•loqui que, moderat per José Vicente Miralles (guionista i membre de la Junta Directiva d’EDAV), comptarà amb la intervenció d’alguns dels guionistes programats en aquesta sessió.

El programa del cicle Autors en curt dedicat a l’animació valenciana comptarà amb la projecció de diversos títols emblemàtics del genére. És el cas de ‘Caragol, col, col’ (Premi Goya en 1996), escrit per Pancho Monleón i Pablo Llorens, i dirigit per aquest últim; Història d’Este (Premi del Jurado Junior a Annecy 2012), amb guió i direcció de Pascual Pérez; i ‘La flor carnívora’ (finalista en els Premis Goya en 2010), escrit i dirigit per María Lorenzo. El cartell inclou l’estrena de ‘Veïns’, treball dirigit per Jaime Maestro i amb un equip de guionistes coordinat per Rubén Soler.

La I Mostra de Curtmetratges Valencians Autors en curt es presenta sota el lema de “Els guionistes són els protagonistes”, atès que pretén subratllar la imprescindible, però no sempre valorada, tasca que desenvolupen els guionistes en el procés de la producció audiovisual. El cicle es va inaugurar el passat mes de juny, amb una sessió dedicada al cinema de comèdia, i va prosseguir amb altres programes monogràfics protagonitzats pel cinema fantàstic i de ciència ficció, i, ara, el cinema d’animació.

 

Feu un comentari