EDAV I LA FUNDACIÓ SGAE PRESENTEN ELS PROJECTES SELECCIONATS PER A PARTICIPAR A ONE TO ONE

Novena edició el 22 de juny dins del marc de Promercat

L’associació de guionistes Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i La Fundació SGAE han seleccionat els dotze projectes que participaran en la novena edició del seu esdeveniment per a professionals de l’audiovisual One to one. La iniciativa, que compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), À Punt i FilmarketHub, se celebrarà el pròxim 22 de juny en el marc de Promercat, projecte dirigit a impulsar al sector audiovisual en l’àmbit de la coproducció a la Comunitat Valenciana.

En total, s’han seleccionat sis projectes de llargmetratges de ficció i altres punts de sèries per a televisió. Els títols triats en la primera categoria són els següents: La entrega, de Cristina Perales; Tres lunas llenas, d’Irene Rodrigo; Carlota y el canario robado, d’Alej M. Rebollar; Consuelo, de Rafael Albert Gabaldón; Lilitu, de Sergio Llinares; i Opera Magna, de Martín Román i Vicente Benedito. D’altra banda, en l’apartat de sèries, els treballs seleccionats són: En la secta, de Joan Alamar i Paco Serrano; De buena familia, de Jorge Yúdice i Zebina Guerra; Torregrossa, de Sergi Tellols i Amélia Barberà; Maulets i botiflers, de Victoria Avinyó i Celeste García; Escape family, de Luis E. Pérez; i California dreamin’, d’Andrea Segarra..

El comité de selecció ha comptat amb els guionistes Manel Cubedo i Paco López Barrio, en representació del Consell Territorial de SGAE de la Comunitat Valenciana i EDAV, respectivament, al costat de diversos membres de les associacions de productors PAV (Productors Audiovisuals Valencians), AVANT (Associació Valenciana d’Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents) i AVAPI (Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents).

L’esdeveniment One to one, al qual han confirmat la seua participació un bon nombre de productors internacionals, nacionals i locals, té com a objectiu promoure el talent de les creadores i creadors valencians, i afavorir el desenvolupament de projectes audiovisuals de la Comunitat Valenciana.

Avantatges per als autors dels projectes seleccionats
Com a novetat d’aquesta novena edició de l’esdeveniment One to one, la Fundació SGAE i EDAV han organitzat un servei de tutories per a les autores i autors seleccionats, els qui, al llarg del mes de maig, tindran l’oportunitat de treballar en les seues pròpies presentacions de la mà dels especialistes Tirso Calero (projectes de sèries) i Gemma Vidal (llargmetratges). En finalitzar les tutories, la storyteller Marian Sánchez Carniglia completarà la formació dels creadors participants amb un taller de preparació al pitch.

A més, un dels projectes de llargmetratges de ficció i un altre de sèries tindran l’oportunitat d’accedir al mercat en línia de FilmarketHub a través d’una invitació exclusiva, valorada en 399€, que inclou la seua exhibició en el catàleg en línia de la plataforma durant un temps il·limitat dins d’una secció dedicada a EDAV en l’àrea d’Indústria titulada “Seleccions dels nostres Industry Partners”.

Nou anys de suport a l’audiovisual de la Comunitat Valenciana
Des de la seua primera edició, en 2015, l’esdeveniment One to one de la Fundació SGAE i EDAV ha permés a nombroses creadors i creadors audiovisuals de la Comunitat Valenciana presentar els seus projectes a empreses productores, impulsant així el talent dels nostres autors i, alhora, propiciant la creació de noves obres per a cinema i televisió. És el cas dels llargmetratges Vivir dos veces, de María Mínguez o Quan no acaba la nit, d’Óscar Montón i Tirso Calero, així com la compra de títols com el documental Tiempos i cartones, de Luis Ponce.

TUTORS DELS PROJECTES 

TIRSO CALERO – Sèries

Calero és un guionista molt experimentat en la ficció televisiva.

En cinema, ha dirigit els llargmetratges “Blockbuster” (Premi Millor Guió Festival Cinema Alacant, Secció Oficial Festival Internacional Cinema Gijón) i “Carn
Crua” (Secció Oficial Fantaspoa Porto Alegre), havent sigut guionista de pel·lícules estrenades en sales comercials com “Miguel i William”, “Erma”,
“Bernarda” o “Quan la nit no acaba” (estrena en cinemes 2023). També ha escrit i dirigit obres de teatre estrenades en la Gran Via (“Love Room”, “Swingers”, “Dinamita”, “Alvocats”, “Taràntula”, “Desgraciats”,“Èxit”).

Ha sigut autor de dues novel·les (“L’últim viatge de Víctor Reyes” editada per Planeta, “Ozó” editada per Malbec).
Guionista de tv-movies com a “Assetjament psicològic” (FORTA) i de sèries com “Estimar entiempos regirats” (TVE), “Ana i els set” (TVE), “Explica’m com va passar” (TVE) o “Mónica Chef” (Disney Channel), Calero ha exercit de coordinador de guió en “Gran Reserva. Origen” (TVE) o “Estimar és per sempre” (Antena3TV). Ha sigut creador i coordinador de guió de “L’Alqueria Blanca” (APunt) i “Bandolera” (Antena3TV). A més, va ser el creador, coordinador de guió i co-productor executiu de “Servir i Protegir” (TVE).

A més, ha desenvolupat projectes de ficció per a les principals productores d’aquest país com Diagonal TV, Bumerang, Brutal Mitjana, Bruna Films, DLO… Ha escrit la minisèrie “Pirates a Dénia” (Ajuda Desenvolupament IVAC Generalitat Valenciana. En pre-producció).
En l’actualitat, és productor executiu i guionista en The Mediapro Studio.

GEMMA VIDAL – Llargmetratges

Gemma Vidal és productora executiva en Atresmedia Cinema, amb focus en el desenvolupament, el finançament i la distribució del cinema espanyol.

Prèviament va dissenyar i va llançar el programa de desenvolupament de llargmetratges La Incubadora de l’ECAM en 2017, del qual han sorgit operes primes com 20.000 espècies d’abelles, Cinc Lobitos, La Innocència, Esperit Sagrat o Ane, i del qual va ser responsable fins a la seua incorporació a Atresmedia Cinema en 2021.
També ha treballat com a coordinadora de producció en la productora i distribuïdora Avalon durant quatre anys i ha sigut experta per al desenvolupament de llargmetratges del programa MITJANA del programa Europa Creativa, així com consultora per a fons com l’ICAA o Govern de Canàries.

 

MARIAN SÁNCHEZ CARNIGLIA – Taller de Pitch

Marian Sanchez Carniglia és una storyteller argentí-espanyola de camí multifacètic. Docent. Guionista. Autora del llibre ENTRENAMENT PER A AURIGAS
Storytelling per a Gestió de Carrera d’Èxit, on presenta un mètode propi que proposa el Pitching com a forma
de REESCRIPTURA-VENDA i GESTIÓ de projecte i carrera. Guanyadora de la beca Fulbright en 1998. Formada a Los Angeles en
Script Development, Management & Pitching. Va treballar a Hollywood en els estudis FOX, Warner Bros, Sony i Universal,
amb els directors Ron Howard, Cameron Crowe, Gns. Coen i James Cameron.En l’actualitat resideix a Espanya i es troba
principalment abocada a escriure projectes propis. Així com a curar projectes per a autors, directors, networks i plataformes. I a portar avant workshops i masterclasses ensenyant i aplicant el seu mètode particular i registrat.

 

 

 

Feu un comentari