EDAV ORGANITZA PER PRIMERA VEGADA A LA COMUNITAT VALENCIANA UN ESDEVENIMENT “ONE TO ONE”

L’encontre, que es desenvoluparà en el marc de la 30 edició del festival internacional de cinema de València Cinema Jove, ha sigut possible gràcies a la col·laboració  de Fundació SGAE i de les associacions de productors PAV, AVAPI, I AVANT

Imagen 1T1 sin txt

Fernando López Puig, director de l’àrea de ficció de Televisió Espanyola, Joxe Portela, president de l’associació de productors bascos IBAIA, vicepresident de FAPAE i conseller delegat d’ABRA PROD (Omerta, Lasa y Zabala, Mares de Vida o El latido de la tierra) o María Angulo (El lápiz del carpintero, Pagafantas o Tres bodas de más), fundadora de LOLIMAX, són alguns dels productors que participaran en aquest esdeveniment al costat dels productors valencians Paloma Mora (TV ON), César Martí (ANLO), Carles Pastor (GAIA), José María Torres (BSV), Manel Cubedo (CALAIX), Joana Chilet (JC Media), Jordi Llorca (NAKAMURA), Xavier Crespo (DACSA) o Javier Valenzuela (VALENARTS).

Catorze autors de la Comunitat Valenciana han sigut seleccionats per a presentar els seus projectes de llargmetratge de ficció als productors participants dimarts que ve 23 de juny. Els autors faran una breu presentació pública dels seus projectes durant el matí. Aquest pitching es farà en la Sala SGAE Centre Cultural, i està obert únicament per a productors. Com a complement a aquesta sessió, a la vesprada autors i productors mantindran reunions Un a Un en les quals els autors tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes als productors en reunions privades.

Per a aquesta primera edició s’han seleccionat els treballs de Marisa Crespo & Moisés Romera, Alfonso Amador, Nacho Ruipérez & Joan Marimón, Samuel Sebastián, Carles Pastor, Michel Gaztambide & Joan Álvarez, Almudena Verdés, Iñaki Sánchez Arrieta, Pau Martínez González, Toni Castelló & Vicent Benedito, Sergio Barrejón & César Sabater, Gabi Ochoa, Nacho López, David Valero i Álex Montoya.

Aquest tipus d’esdeveniments Un a Un és una fórmula cada vegada més estesa en festivals i fòrums de projectes. En aquestes sessions són fonamentals les reunions privades dels autors amb els agents de la indústria que tenen capacitat de decidir sobre el fet d’apostar per aqueixos projectes o no. Són reunions molt eficaces per a donar eixida als projectes i, al mateix temps, per a presentar d’una sola vegada a tot un grup d’executius, projectes que no hagueren arribat molt més lluny si hagueren hagut de cridar a les seues portes, una a una.

Per primera vegada a la Comunitat Valenciana, anem a poder assistir a un esdeveniment d’aquest tipus. L’objectiu d’aquesta primera edició és crear un punt de trobada anual de referència entre els guionistes de la Comunitat Valenciana i el col·lectiu de productors, que facilite la visibilitat del treball dels autors i creu un vincle entre tots dos col·lectius professionals.

El projecte naix a inciativa de EDAV (Escriptors de l’Audiovisual Valencià) i ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de SGAE de la Comunitat Valenciana, i la participació de les associacions de productors AVAPI (Associació Valenciana de Productors Independents), AVANT (Associació Valenciana d’Empreses Productors i Productors Independents) i PAV (Productors Audiovisuals Valencians), i el Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove, que acull l’activitat en el marc del seu 30ª edició.

Estem segurs que aquesta activitat facilitarà el posicionament del treball dels guionistes i la producció de projectes de qualitat on es valore el guió com a punt d’inici de tota obra audiovisual.

Feu un comentari