El guionista Raúl Mancilla guanya la IV edició de la Traca

El guionista Raúl Mancilla guanya la IV edició de la Traca

La comèdia “CURRO”, del guionista malagueny Raúl Mancilla, ha resultat guanyadora d’aquesta quarta edició del concurs que convoca EDAV, l’associació de guionistes de la Comunitat Valenciana.

El premi té una dotació de 2.000 €. El guió guanyador gaudirà, a més, d’inscripció gratuïta en la plataforma Filmarket Hub, en virtut del conveni subscrit entre la plataforma i EDAV. D’aquesta manera, a més de la seua participació en el concurs, el guió guanyador podrà també connectar a través del mercat en línia Filmarket Hub amb tota una xarxa de productors i empreses d’Europa i Llatinoamèrica. L’objectiu és que aquests guions tinguen més visibilitat i oportunitats.

“En temporada baixa”, de David Marqués, la pel·lícula que va eixir de la Traca i estableix el precedent

Els organitzadors han destacat que “aquest tipus d’iniciatives són importants per a visibilitzar el potencial dels treballs dels autors i han de servir com a impuls perquè aquests guions es donen a conéixer amb l’objectiu que es convertisquen en pel·lícules”. En el cas de la Traca, ja existeix un precedent: la pel·lícula “En temporada baixa”, dirigida per David Marqués, que s’ha estrenat recentment, té el seu origen en el guió guanyador de la primera edició de la Traca, al lliurament de premis de la qual va acudir la productora Paloma Mora, que, després de conéixer la història, va decidir apostar per ella i desenvolupar la pel·lícula.

Raúl Mancilla, malagueny, treballa com a director, guionista, editor i productor, tant d’obres audiovisuals com de teatre. És guanyador de més de 100 premis nacionals i internacionals. Ha dirigit l’obra de teatre “Pedres Precioses”, nominada a 5 Premis Lorca del Teatre Andalús, i escrit diversos guions de llargmetratge amb els quals ha sigut seleccionat en diversos dels premis i residències més prestigiosos del panorama nacional i internacional. Actualment es troba desenvolupant el projecte de sèrie de ficció “La Roca”, seleccionat en VII Edició de DAMA Ajuda Sèries i el projecte de llargmetratge “Les recoveras”, seleccionat en la VIII Edició de DAMA Ajuda i en la residència GENERAMMA 2021, i, recentment nomenat finalista del Premi de Guió Lola Salvador, que convoca DAMA, amb el qual ha rebut al costat de Rosa Cabrera un accèssit de 10.000 €.

Han resultat finalistes els treballs “BEST SELLER”, de Santi San Martín i “L’ENCANT”, de Mario Monzó (Terrasa) i Bianca Franceza (Lima)

Santi San Martín ha sigut guionista en projectes de ficció com la sèrie “Vis a vis”, així com en diversos formats de TV, documentals i publicitat. És guionista i director de desenvolupament de sèries i pel·lícules per a plataformes.

Els dos co-guionistes de “L’ENCANT”, Mario Monzó (Terrasa) i Bianca Franceza (Lima) tenen una dilatada experiència com a guionistes de llargmetratges i sèries de ficció. Tots dos han cursat diversos Masters universitaris i enfoquen la seua carrera professional al desenvolupament de projectes cinematogràfics. Tant Mario com Bianca exerceixen com a docents en l’ESCAC. Ara mateix, Bianca desenvolupa un llargmetratge i exerceix de showrunner, en un projecte de sèrie. Per part seua, Mario està desenvolupant el seu primer llargmetratge com a director.

El guardó l’ha entregat aquesta vesprada Salvador Torrent, Alcalde de la població valenciana de L’Eliana en el lliurament de premis, conduïda per l’actor Juan Gea.

El jurat d’aquesta edició ha estat compost per Janto Gil, cofundador i director del Festival Internacional de Curtmetratges L’Eliana Cinema. Amb experiència com a guionista, tant audiovisual com de ràdio. Escriu nombrosos contes, històries i articles que són publicats en diferents revistes locals i foranes.

Pau Guillén, gestor cultural vinculat al cinema i les arts escèniques. Director entre 2009 i 2021 del festival internacional Zinegoak i jurat en nombrosos festivals nacionals i internacionals.

Beatriz García Alós, escriptora audiovisual amb més de 15 anys de trajectòria professional en
diferents productores i mitjans de comunicació. Creadora i desenvolupadora de projectes i analista i jurat en diferents festivals, ajudes i premis.

 

Feu un comentari