ELS GUIONISTES DE “LA MORT DE GUILLEM” ENTREVISTATS PER MIGUEL MARCOS EN “PALABRA DE GUIONISTA”

Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, guionistes bicèfals, com s’autodenominen ells mateixos, són els protagonistes de la primera entrega de PARAULA DE GUIONISTA en 2021.

Amb aquesta xarrada, encetem una sèrie d’entrevistes amb creadors audiovisuals que pretén donar veu als i les guionistes per a que expliquen la seua experiència sobre el procés complet d’escriptura d’un projecte. A través d’aquestes entrevistes oferirem el testimoni en primera persona al voltant d’un cas pràctic.

La intenció és conversar amb els creadors audiovisuals més destacats del panorama audiovisual valencià recent. Per això una de les xarrades fixes que es repetiran anualment és amb el/la guanyador/a del Premi de l’Audiovisual Valencià al Millor Guió.

Dimecres 3 de febrer de 2021
18:00 hores (horari de Madrid)
Zoom d’EDAV Associació

Organitzat per Philip K Media i EDAV amb la col.laboració de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual

INSCRIPCIONS ACÍ

LA MORT DE GUILLEM

Co-escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés, ha sigut la pel.lícula guanyadora al Premi al Millor Guió de la darrera edició d’aquests premis (novembre de 2020).

Guillem Agulló i Salvador va ser assassinat d’una punyalada en el cor per un grup de neonazis l’11 d’abril de 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipule la mort del seu fill, i no siga considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d’obstacles, amenaces i d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d’aprendre a viure el duel per la mort d’un fill mentre lluita per la seua memòria, que gradualment es converteix en el símbol d’una causa que ells mai hagueren pensat encapçalar

(La pel.lícula es pot vore a la carta en el web d’À Punt. ACCEDEIX AL VISIONAT ACÍ)

ALFRED PÉREZ FARGAS I ROGER DANÉS

Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès debuten l’any 2012 amb la minisèrie Carta a Eva, escrita a tres mans amb Agustí Villaronga i dirigida pel mateix cineasta mallorquí. La ficció històrica guanya el premi a millor guió al Festival Internacional de Biarritz i la Ninfa d’Or a la millor minisèrie al prestigiós Festival de Monte-Carlo. S’alça també amb el premi Gaudí a millor pel·lícula per televisió.

Escriuen el guió d’El fotògrafo de Mauthausen, de Mar Targarona, èxit de públic el 2018 amb més de 400.000 espectadors en cinemes, guanyadora de quatre premis Gaudí, i la també exitosa adaptació d’El silencio de la ciudad blanca, d’Atresmedia Cinema i dirigida per Daniel Calparsoro.

Han escrit també altres obres de prestigi entre crítica i públic com les tvmovies Amics per sempre, Os fillos do sol o 13 dies d’octubre, dirigida per Carlos Marqués-Marcet, i premi Gaudí a la millor pel·lícula per televisió l’any 2016.

El 2 d’octubre de 2020 estrenen La mort de Guillem, la darrera pel·lícula de Carlos Marquès-Marcet, inspirada en la vida de la familia del jove activista Guillem Agulló, assassinat per un grup d’extrema dreta l’any 1993. La pel.lícula es va convertir en l’estrena més vista en la història d’À Punt. Per primera vegada també en la història, una pel.lícula s’emetia simultàniament en À Punt, TV3 i IB3, superant així els 700.000 espectadors. 

La mort de Guillem va obtenir els premis de millor pel.lícula, millor actriu protagonista (Gloria March) i millor guió a la tercera edició dels Premis de l’Audiovsual Valencià (2020).

Actualment preparen nous projectes amb la productora Rodar y Rodar i una sèrie al costat d’Agustí Villaronga.

PARAULA DE GUIONISTA és un projecte de Miguel Marcos, en col.laboració amb EDAV.

Miguel és guionista i coordinador de guió de sèries com “Júlia i Gilbert”, “Açó és un destarifo” o”Autoindefinits”. Guanyador del premi Telefónica Studios – Notodofilmfest pel projecte de comèdia romàntica “Segundo plato”, actualment en desenvolupament.

ACÍ TENS TOTA LA INFORMACIÓ PRÀCTICA:

La xarrada tindrà una duració aproximada de 50 minuts. En acabar s’obrirà un torn de preguntes.

L’accés és lliure, prèvia inscripció omplint aquest formulari. Les dades que recopilem són necessàries per a poder donar accés a la reunió. L’aforament és limitat.

Dimecres 3 de febrer de 2021
18:00 hores (horari de Madrid)
Zoom d’EDAV Associació

Organitzat per Philip K Media i EDAV amb la col.laboració de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual.

Al completar el formulari, es rep una resposta automàtica confirmant la correcta recepció. En cas que l’aforament es complete, no serà possible emplenar les dades d’inscripció.

INSCRIPCIÓ OBERTA FINS AL DIMARTS 2 DE FEBRER A LES 20:00 HORES (hora de Madrid).

Durant el matí del dimecres 3, les persones inscrites rebran un enllaç per a connectar-se a l’esdeveniment, amb indicació d’horari de connexió. Una vegada començada l’entrevista no es donarà accés al públic.

Feu un comentari