ELS GUIONS CINEMATOGRÀFICS PRENEN L’ESCENA

Comença a l’SGAE un cicle de lectures dramatitzades de guions amb una obra sobre els desnonaments

la comision

Guions a escena és una iniciativa de l’associació de guionistes EDAV i la Fundació SGAE i tindrà lloc en la Sala SGAE Centre Cultural de València. El cicle s’obrirà dilluns que ve amb la lectura de ‘La Comisión’, de Joana M. Ortueta, Ada Hernández i Jorge J. Martínez.

EDAV i la Fundació SGAE hem posat en marxa, sota el lema genèric de Guions a escena, un original cicle de lectures dramatitzades de guions cinematogràfics. El text La Comisión, escrit per Joana M. Ortueta, Ada Hernández i Jorge J. Martínez, obrirà el cicle el dilluns 15 de juny, a les 19 hores, en la Sala SGAE Centre Cultural de València (C/Blanquerías, 6). L’entrada és gratuïta. 
La lectura dramatitzada és un exercici d’interpretació vocal i escènica ben conegut per dramaturgs i directors d’escena. Guions a escena proposa l’adaptació i posada en escena no d’un text dramàtic, sinó d’un guió originalment escrit per a la pantalla, en format de llargmetratge o TV movie. Partint d’aquesta premissa iniciem aquesta nova proposta. L’objectiu és despertar l’interès dels productors, cridats a assistir a les lectures d’aquest cicle perquè puguen descobrir les possibilitats interpretatives i visuals del treball, amb la singularitat d’incorporar una proposta audiovisual a l’espai escènic.

Una lectura sobre els desnonaments

Escrit per Joana M. Ortueta, Ada Hernández i Jorge J. Martínez, el text ha sigut adaptat per a la seua posada en escena per l’esmentat Jorge J. Martínez. La direcció és a càrrec de Jesús Muñoz (actor i membre fundador de la companyia El Pont Flotant), i el repartiment està integrat pels actors Álvaro Báguena, Àlex Cantó, Núria Herrero, Victoria Salvador i César Tormo. L’equip es completa amb la participació d’Iván Martínez-Rufat (so), i Ramón Ródenas, Merce Tienda i Jesús Muñoz (veus en off).

La comissió és una obra sobre els desnonaments. O, més encara, sobre els suïcidis provocats pels desnonaments. Sobre aquells dies en els quals “aquesta merda d’epidèmia encara no havia començat”.

Guions a escena és una idea original de la guionista i directora Almudena Verdés (master en Cinematografia per la London Metropolitan University i membre de la junta directiva de EDAV). El cicle s’emmarca en el programa d’activitats culturals Tramesa 2015, desenvolupat pel Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana, i es completarà amb una segona lectura dramatitzada durant el pròxim mes de novembre.

Feu un comentari