Es constitueix la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià

 

mesa sectorial

 

Convocada per Atrau i Mil de nou, el passat dimecres 5 de març va tindre lloc la primera reunió de la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià.  Assistiren representantes de ATRAU, Mil de Nou, CPD, AAPV, PAV, AVAPI, EDAV, UV, UJI, CEU San Pablo i de la Unió de Periodistes. Per la nostra part assistiren Pau Martínez González, President de EDAV i Raúl Gálvez Macián, Vicepresident.

La idea és crear un front comú i consensuar un full de ruta per a revitalitzar el sector audiovisual valencià i que siguem els professionals del sector, mitjançant les plataformes cíviques, qui liderem aquest procés. L’horitzó seria 2015. Encara que també es va deixar clar que no solament es tracta de posar en marxa la nova RTVV, sinó de revitalitzar tot el sector.
Es va insistir molt en la necessitat de tindre recolzament institucional per a alçar el sector, i la defensa de la llengua com a element diferenciador. Nosaltres defensarem també la necessitat de generar bons continguts i de confiar en els creadors més que en les subvencions.
És important que s’haja donat este primer pas, encara que queda molt camí per recórrer. Hi haurà una altra reunió el proper set d’Abril.

Feu un comentari