TORNAR ALS RESULTATS DE BÚSQUEDA

Klein Fariza, Irene

Email: irenekleinfariza@gmail.com

Ubicació: València , València

Descripció:

Escriptora, pianista, artista sonora i creadora multidisciplinar.

Formació:

Graduada en Filología Catalana (UV) i en Interpretació: Piano (CSMV). Màster d’Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: Aplicacions al Context Valencià (UV) i Màster de Formació de Professorat (UMH).

Ha rebut formació actoral en la Theaterakademie Mannheim (2017-2020), en alguns cursos de l’Estudio Dramático de Pablo Corral i en els Tallers de la Universitat de València (2009-2010).

Paral·lelament als estudis musicals formals, ha fet el curs intensiu de jazz a Sedajazz durant el curs 2021-2022.

Té la formació d’escriptura en l’especialitat de narrativa de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonés (2019-2022) i ha participat en el taller d’Introducció a altres formats escènics amb Iara Solano (Espai LaGranja, 2023).

Escriptura:

Premi València Nova 2023 per l’obra Les absències. Representació de l’obra Trípticos (2022) per la Compañía del Sur, dins del muntatge Voces (2022). Premi Conte del Puig (2019) per La boda. Premi de Narrativa de la Universitat de València (2017) per l’obra Obre't, Sèsam!

La seua darrera obra de teatre és Una altra persona (2023), que tracta el conflicte de fer-se càrrec d’un pare dependent que va exercir violència contra la mare i la filla. La companyia Teatro Círculo està assajant actualment aquesta obra.

Espectacles Escènics:

Creació i interpretació actoral i musical junt a Elena Domènech Lorente de l’espectacle escènic Impasse. Eufòria: 6am (2018), un diàleg de pianistes inserit en l’impasse. L’impasse és el moment social en què vivim. Estem en calma chicha: ací no passa res. Ací no passa mai res. Ací mai passa res excepte: les cures, els presents i la pasta amb tomaca, passa el perreo, passa la ràbia si se la convoca, un tall de cabells, pintura de paret blanca, passen fins i tot llibres, passen –com poden– els seminaris, les il·lusions de créixer-nos, les pors de canviar-nos, passen les festes i les terrasses, passen els recitals i les expos, passen les claus, passen les ganes, passen els bars, eres amiga? Passa.

Disseny d’espai sonor, interpretació pianística en escena i interpretació d’un paper menor en l’espectacle teatral Cinc actrius lligen Rodoreda (2015-1019).

Composició musical i interpretació pianística de per a l’obra teatral Mirades (2017), de la companyia Teatro Círculo, amb text narratiu de Josep-Joan Miralles i poètic de Beatriz Fariza. Dirigit per Mari Cruz Rodríguez.

Composició musical i disseny sonor per a l’obra teatral Incisiones (2010), de la companyia Teatro Círculo, amb textos de Pier Paolo Pasollini, dirigida per Nef Martínez.

Altres Formats:

Creadora junt a Eli Grau de Com a cabres, un pòdcast que parteix de temes relacionats amb la muntanya per a parlar de la vida, perque què és la muntanya si no una metàfora de la vida i la vida mateixa alhora?

CARRERA