TORNAR ALS RESULTATS DE BÚSQUEDA

Rodrigo Martínez, Irene

Email: irene@leemetv.com

Ubicació: València , València

Descripció:

Divulgadora literària, guionista i escriptora. Es va graduar en Periodisme a la Universitat de València i té formació en música i art dramàtic. Va ser guionista, presentadora i codirectora al programa d’À Punt ‘Una habitació pròpia’, emés a la ràdio i a la televisió i guanyador de la menció a la innovació de Ràdio Associació de Catalunya i del premi a millor format de televisió als Premis Tresdeu. També va presentar i coordinar el guió del programa ‘Una habitació amb vistes’. L’any 2022 va coordinar els clubs de lectura virtuals del programa literari ‘El retorn de les lluernes’, de TV3. Actualment col·labora amb el magazine de ràdio ‘Podríem fer-ho millor’ amb una secció de literatura, espai on va nàixer el micro-espai ‘Tirant minuts’.

Irene no deixa de desenvolupar la seua faceta de comunicadora en projectes propis i aliens. Ha creat els canals de YouTube sobre llibres ‘Léeme’ i ‘Llig-me’, ambdós encara actius. En ells guionitza, produeix, edita i presenta els seus propis vídeos. El primer canal també compta amb una secció de pòdcast produïda íntegrament per Irene. També ha produït i presentat el pòdcast literari ‘Realitat o (ciència) ficció?’ amb l’escriptora Mariló Álvarez. La resta de les seues ocupacions giren en torn del món dels llibres, presentant i moderant tot tipus d’actes literaris, formant part de jurats de premis, gestionant la comunicació d’editorials o impartint formacions i xarrades sobre foment de la lectura.

Com a escriptora, Irene Rodrigo va ser guardonada amb el Premi València Nova de narrativa en castellà 2021 per la seua novel·la de debut ‘Tres lunas llenas’ (Versátil, 2021). També ha participat en diverses antologies d’assaig i narrativa breu i ha publicat el relat ‘L’espera dels diumenges’ dins de la campanya ‘Llegir en valencià per a salvar el món’ de la Fundació Bromera (2022). Actualment està acabant una novel·la infantil, escrivint un guió de llargmetratge de ficció i preparant la seua segona novel·la per a adults. Escriu la newsletter setmanal ‘Próxima estación’.

CARRERA

 • Una habitació pròpia

  À Punt.

  Menció a la innovació de Ràdio Associació de Catalunya. Premi a millor format de televisió als Premis Tresdeu.

  Guionista, Co-direcció,
 • Una habitació amb vistes

  À Punt.

  Coordinació de guions,