Artistes valencians s’uneixen per primera vegada en una plataforma contra la pujada de l’IVA

Actors, artistes visuals, músics, ballarins, empresaris teatrals, galeristes, crítics, escriptors, guionistes, editors, llibrers, gestors culturals, productors i distribuïdors han creat la Plataforma Valenciana X la Cultura contra la pujada de 13 punts de l’IVA cultural i per defendre els interessos comuns dels professionals del sector. La plataforma, de la qual forma part Escriptors de l’Audiovisual Valencià, es va presentar ahir al Teatre Olympia de València.


En la presentació, el portaveu de l’entitat, Manolo Tarancón, va explicar que el principal objectiu de la plataforma és “la revocació immediata” de la pujada de l’IVA cultural fins el 21%. El grup considera que aquest increment “matarà un sector que ja està ferit de mort” i que no sols perjudica als professionals, sinó també al públic, que pagarà més per poder gaudir dels productes culturals.

La Plataforma Valenciana X la Cultura també pretén aconseguir que la Generalitat pose en marxa polítiques actives per afavorir la creació en Cultura, i com a primera acció el grup va a sol·licitar una reunió amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i amb els partits polítics amb representació en les Corts.

CAMPANYA SOCIAL

La plataforma també dura a terme concentracions de protesta, com un concert reivindicatiu el 25 d’octubre en la sala Wah Wah; es difondrà en les xarxes socials; contactarà amb associacions de la resta d’Espanya; i realitzarà campanyes de conscienciació ciutadana a través de les associacions de consumidors. A més, s’ha activat el correu electrònic plataformavxc@gmail.com mitjançant el qual els professionals i aficionats a la cultura poden adherir-se  a l’agrupació.

Coneix la plataforma en Facebook.

Membres de la plataforma i convocatòria de la presentació.

Feu un comentari