JA CONEIXEM ELS FINALISTES DE LA TRACA 2022

EL JURAT DE LA TRACA DONA A CONÉIXER ELS TRES FINALISTES QUE OPTARAN Al PREMI Al MILLOR GUIÓ DE LLARGMETRATGE DE COMÈDIA

El guanyador es donarà a conéixer divendres que ve 23 de setembre en un acte que se celebrarà a la sala Nou Espai del Centre Sociocultural de l’Eliana.

Les obres que opten al premi són “BEST SELLER”, de Santi San Martín, “CURRO”, del guionista Raúl Sánchez i “EL ENCANTO”, co-escrita per Mario Monzó i Bianca Franceza.

El jurat de la present edició del Concurs Nacional de Guions de Llargmetratge de Comèdia EDAV-Vila de L’Eliana “LA TRACA” ha donat a conéixer als tres finalistes que competiran pel premi al millor guió en aquesta quarta edició del concurs. El guanyador o guanyadora es proclarmará en la gala de lliurament de premis, que se celebrarà el divendres 23 de juny a les 18.00 hores a la sala Nou Espai del Centre Sociocultural de l’Eliana.

Santi San Martín ha sigut guionista en projectes de ficció com la sèrie “Vis a vis”, així com en diversos formats de TV, documentals i publicitat. És guionista i director de desenvolupament de sèries i pel·lícules per a plataformes.

Raúl Sánchez, malagueny, treballa com a director, guionista, editor i productor, tant d’obres audiovisuals com de teatre. És guanyador de més de 100 premis nacionals i internacionals. Ha dirigit l’obra de teatre “Pedres Precioses”, nominada a 5 Premis Lorca del Teatre Andalús, i escrit diversos guions de llargmetratge amb els quals ha sigut seleccionat en diversos dels premis i residències més prestigiosos del panorama nacional i internacional. Actualment es troba desenvolupant el projecte de llargmetratge “Les recoveras”, seleccionat en la VIII Edició de DAMA Ajuda i en la residència GENERAMMA 2021, i el projecte de sèrie de ficció “La Roca”, seleccionat en VII Edició de DAMA Ajuda Sèries.

Els dos co-guionistes de “L’ENCANT”, Mario Monzó (Terrasa) i Bianca Franceza (Lima) tenen una dilatada experiència com a guionistes de llargmetratges i sèries de ficció. Tots dos han cursat diversos Masters universitaris i enfoquen la seua carrera professional al desenvolupament de projectes cinematogràfics. Tant Mario com Bianca exerceixen com a docents en l’ESCAC. Ara mateix, Bianca desenvolupa un llargmetratge i exerceix de showrunner, en un projecte de sèrie. Per part seua, Mario està desenvolupant el seu primer llargmetratge com a director.

A aquesta edició de la TRACA s’han presentat mig centenar d’obres procedents dels més diversos punts de la geografia espanyola. Enguany destaquem l’augment de guions rebuts de la Comunitat Valenciana, poc representada en les primeres edicions. Es nota la reactivació del sector a la Comunitat Valenciana i això és una bona notícia.

Per part seua, la responsable de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de L’Eliana, Eva Santafé, ha expressat la seua satisfacció perquè finalment s’haja pogut recuperar la celebració d’aquest concurs, que va haver de veure’s suspés a causa de la pandèmia de COVID-19, que tant va afectar la societat i, especialment al sector cultural, pel qual l’Ajuntament de l’Eliana fa una aposta molt decidida des de fa anys. Santafé ha declarat que “per fi podem donar per superats aquests anys tan difícils i celebrar la recuperació i el retrobament després de tanta tristesa i incertesa. Entre totes les activitats presencials que tornem de nou a celebrar, ens satisfà poder entregar aquest guardó, que premia precisament la comèdia, el riure, tan necessària i guaridora, especialment en temps convulsos”.

El lliurament del premi s’emmarca dins de les activitats que l’Ajuntament de l’Eliana dedica al cinema, entre les quals destaca la celebració de L’Eliana Cinema.

El jurat d’aquesta edició ha estat compost per:

Janto Gil, cofundador i director del Festival Internacional de Curtmetratges L’Eliana Cinema. Amb experiència com a guionista, tant audiovisual com de ràdio. Escriu nombrosos contes, històries i articles que són publicats en diferents revistes locals i foranes.

Pau Guillén, gestor cultural vinculat al cinema i les arts escèniques. Director entre 2009 i 2021 del festival internacional Zinegoak i jurat en nombrosos festivals nacionals i internacionals.

Beatriz García Alós, escriptora audiovisual amb més de 15 anys de trajectòria professional en
diferents productores i mitjans de comunicació. Creadora i desenvolupadora de projectes i analista i jurat en diferents festivals, ajudes i premis.

El concurs LA TRACA està organitzat per EDAV, Escriptors de l’Audiovisual Valencià, l’associació de guionistes de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Eliana, l’Institut Valencià de Cultura i el mercat en línia FilmarketHub i té com a objectiu contribuir al fet que es facen bones comèdies que proporcionen a l’espectador una experiència agradable, que propicie el riure, tan guaridora i necessària.

El concurs està dotat amb un premi en metàl·lic de 2.000 euros per al guanyador o guanyadora, així com la inscripció gratuïta del guió guanyador en la plataforma en línia FilmarketHub, valorada en 399 €.

Feu un comentari