Jornada de dinamització de l’Audiovisual Valencià

jornada conselleria

Amb l’objectiu d’oferir una visió general sobre les qüestions clau del sector audiovisual a la Comunitat Valenciana, ahir 4 d’abril es va celebrar una jornada organitzada per CulturArts en la qual van participar els diversos agents que conformen la indústria per a realitzar propostes actives de treball. La jornada es va vertebrar al voltant de dos blocs temàtics: en el primer punt es va fer un repàs històric al sector i una breu anàlisi de la situació actual, mentre que en el segon punt de la intervenció, els participants van fer propostes concretes de treball.

Van participar en la taula: María José Catalá, Consellera d’Educació, Cultura i Esport, Manuel Tomás, Director General de CulturArts, Ximo Pérez, president de EAVF i PAV, Eva Vizcarra, propietària i directora de l’empresa Endora, Jaime Maestro, director de l’escola Primer Frame, i Miguel Marcos, president d’EDAV. Entre el públic, una representació de tots els agents del sector (directors, tècnics, representants del sector serveis…). És de destacar l’absència d’algun representant de RTVV en una jornada d’aquestes característiques, així com el poc pes donat als creadors en la taula.

IMG_4359

L’objectiu prioritari d’EDAV era subratllar la importància del guió com puntal bàsic de la producció, incidir en la necessitat de reactivar la producció de programes i sèries de qualitat per a eixir de la situació de paràlisi en la qual està immers el sector, i adquirir consciència de la importància que suposa invertir en desenvolupament.

Com a solucions concretes, Miguel Marcos va proposar una revisió del sistema d’ajudes en les quals s’invertira la base de la piràmide, amb una primera primera fase d’ajudes a l’escriptura, numèricament més important; recuperar les ajudes al desenvolupament en una segona fase, que suposaria un primer filtre i, finalment, una tercera fase d’ajudes a la producció, que suposaria seleccionar entre els projectes més treballats i per tant amb més garanties. En el terreny de la formació, Miguel Marcos va oferir la col·laboració d’EDAV per a ajudar a cobrir el buit que ha deixat la desparició de la FIA, tant en la formació dels professionals com en la recerca de noves tendències.

Per la seua banda, la Consellera Català, va fer seues les paraules del nostre president i va defensar la importància del guió com “la base des de la qual es generen els negocis del sector” i va anunciar que en el mes de juny, en el marc del Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove, “hi haurà una jornada dedicada a cercar propostes actives per a dinamitzar la situació dels guionistes a la Comunitat”. Això serà, concretament, el proper 21 de juny al saló d’actes de l’SGAE.

Feu un comentari