JORNADA PODCAST: FICCIÓ DE FUTUR – 4 DE JUNY A VALÈNCIA

Jornada de Ficció Sonora

Els podcast de ficció representen en aquest moment una nova opció de treball per als guionistes.

No és un gènere nou, es tracta de la recuperació dels populars “serials radiofònics” que tanta acceptació van tindre dècades arrere. L’arribada de la televisió va desplaçar l’interés cap a altres formats, però hui dia, i també amb l’arribada de noves opcions tecnològiques, estem observant l’auge i la recuperació d’aquest producte. El fet d’accedir a ells a través de les noves plataformes possibilita que es puguen escoltar a demanda, quan i com l’oïdor vulga, novetat que, sens dubte, contribuirà al fet que els seus seguidors continuen augmentant cada vegada més.

Perquè un podcast de ficció siga un bon producte només fa falta un bon guió, i més que mai el poder de la paraula és el que li donarà el seu valor. L’audiovisual es converteix en àudio, i el poder evocador de les paraules haurà de donar forma a les imatges. Aquest repte, tan complex com atractiu, compta amb un avantatge: Ja no cal adaptar-se als límits que marca la producció, les històries podran ser exactament les que imagine el guionista. El bon fer dels actors, juntament amb els efectes sonors i la qualitat del guió l’hauran de fer possible.

Per tot això, des d’EDAV considerem que seria interessant acostar aquest format, podcast de ficció, tant als guionistes com a tots aquelles parts del procés que poden fer-lo factible.

Així doncs, proposem celebrar una Jornada de Ficció Sonora, que serà impartida per dos grans professionals de podcast de ficció, Ana Alonso, Responsable de Ficció en Podium Podcast (Prisa Radio) i José Antonio Pérez, guionista de “Guerra 3” i “El gran apagón”, actualment disponible en Podium Podcast, de la Cadena Ser, i que està tenint un gran èxit d’audiència.

Dimarts 4 de juny – 10:30 hores – La Nau – Aula Magna

(carrer de la Universitat, 2 – 46003 València)
 
Entrada lliure i gratuïta
 

 

PROGRAMA

10:30 – 10:45 Introducció a la jornada. A càrrec d’Antonia Montaner. Guionista i membre de la Junta Directiva d’EDAV.

10:45– 11:15 La ficció que entra per les oïdesel valor del guió– (Què és un podcast de ficció? El guió del podcast. Avantatges, inconvenients.) a càrrec d’EDAV i Borja Flors, Cap del Servei de Programes d’À Punt Mèdia.

11:15-11:30. PAUSA

11:30 – 12:15. Situació actual i perspectives de futur.

Això serà “negoci”? Panorama internacional.

Què està passant en altres països?

Ana Alonso (Responsable de Ficció en Podium Podcast).

12:15 – 13:00. Casos que ja ho son (negoci): Guerra 3 i El Gran Apagón.

José Antonio Pérez.

13:00 – 14:00 El podcast: ficcions de futur

Xarrada entre Ana Alonso (Podium Podcast), José Antonio Pérez, i Borja Flors.

Col.loqui amb el públic. Modera: Antonia Montaner.

Feu un comentari