Nou cicle de projeccions d’EDAV al llarg de la Comunitat Valenciana

Com tots els anys, durant el mes de desembre EDAV organitza projeccions dels autors valencians en diferents poblacions de la Comunitat Valenciana. Pensem que és fonamental descentralitzar les nostres activitats i gràcies a la Fundación SGAE i al Consell Territorial de SGAE en la Comunitat Valenciana ho estem aconseguint.

En aquesta edició, el cicle inclou els curtmetratges guanyadors en l’edició de 2019 dels Premis de l’Audiovisual Valencià. També podrà veure’s el multipremiat 9 Pasos, de Marisa Crespo i Moisés Romera, en vespres que es conega la seua possible nominació als premis Oscar.

Gràcies a la col·laboració de la Fundació SGAE i el Consell Territorial de SGAE a la Comunitat Valenciana, així com la dels ajuntaments de Castelló i Segorbe a través de les seues regidories de Cultura, i de l’Institut Valencià de Cultura i l’associació Mediterrània Audiovisual, en el cas d’Alacant, diferents poblacions acolliran les projeccions del cicle Autors en Curt, que es compondrà d’una selecció de curtmetratges documentals, de ficció i animació, entre ells Miss Mbulu, de Ben Fernández, guanyador en 2019 del premi al millor curtmetratge d’animació en els premis que atorga l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, i Casa, d’Alberto Evangelio, millor curtmetratge de ficció dels premis de la AVAV. El cicle inclou també dos llargmetratges: el documental Filoxènia. El rapte d’Europa, de Vicent Monsonís, i El Desentierro, de Nacho Ruipérez, llargmetratge guanyador del premi al millor guió i millor pel·lícula, entre altres, en l’edició de 2018 dels Premis de l’Audiovisual Valencià.

El públic assistent a les projeccions tindrà l’oportunitat d’escoltar als autors presentar les seues obres i podrà comentar-les amb ells en acabar les projeccions.

El cicle arrancarà en el Teatre del Raval de Castelló el pròxim 9 de desembre amb la projecció de Filoxènia, el rapte d’Europa, i continuarà en el Teatre Serrano de Segorbe el divendres 13 amb una selecció de curtmetratges, entre ells Casa i 9 Pasos, Aniversario, de la segorbina Anna Juesas, Sputnik de Vicente Bonet, Marta, de Lucía Forner o l’estrena de A puerta fría, amb guió d’Elena Escura i dirigit per Álex Brau.

El dilluns 16 de desembre li arribarà el torn a la Sala Arniches d’Alacant, amb una primera sessió de curtmetratges entre els quals es troben els documentals Orígenes i Fundidos, desenvolupats en un taller organitzat per l’Ajuntament d’Alacant i coordinat per l’alacantí Guillermo Alcalá-Santaella, RIP, d’Álex Cuéllar, Marta, de la també alacantina Lucía Forner, Fin, d’Álvaro García Company, el guanyador del premi al millor curtmetratge d’animació en 2019, Miss Mbulu. Finalment, el dimecres 18 de desembre, la projecció de El Desentierro de Nacho Ruipérez tancarà l’edició de 2019 d’aquesta activitat organitzada pels guionistes valencians per a donar a conéixer i posar en valor el seu treball al llarg de tota la geografia valenciana.

Aquesta activitat és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament de les sales.

Feu un comentari