PALABRA DE GUIONISTA TORNA AMB LA PROJECCIÓ DE ESPÍRITU SAGRADO I COL·LOQUI AMB EL DIRECTOR I GUIONISTA, CHEMA GARCÍA IBARRA.

Chema García Ibarra és el protagonista de la primera actividad de PALABRA DE GUIONISTA en 2022.

Aquesta activitat organitzada per EDAV en col·laboració amb DAMA AUTOR i amb el guionista MIGUEL MARCOS com a moderador, pretén oferir el testimoni en primera persona al voltant d’un cas pràctic.

La intenció és conversar amb els creadors audiovisuals més destacats del panorama audiovisual valencià recent. Donar veu a un guionista perquè compte la seua experiència sobre el procés complet d’escriptura d’un projecte, des de la idea inicial a l’estrena, passant per la fase de desenvolupament, les reescriptures, el rodatge, etc. Per aquesta raó, hem convidat al guanyador del Premi Berlanga al Millor Guió i Millor Llargmetratge de Ficció de 2021 per la seua obra Espíritu Sagrado.

Enguany, a més estrenem Palabra de Guionista amb un canvi de format. Hem volgut incorporar la projecció de l’obra de l’autor al qual entrevistarem, a més, de la presentació i el posterior col·loqui amb el guionista.

També fem un salt qualitatiu en aquesta estrena i la seu d’aquesta activitat es trasllada als cinemes Lys, empresa referent en el sector cinematogràfic valencià.

Incorporem la col·laboració de DAMA AUTOR com a principal suport enguany i comptant amb la participació de la cadena autonòmica À Punt.

Serà el dia 19 de maig a les 19.30h als cinemes Lys.

Es desenvoluparà de la següent manera:

19:30h Començament presentació de la pel·lícula a càrrec de Chema García Ibarra i Miguel Marcos (soci d’EDAV i moderador de l’acte).

19:40h aprox. Projecció ESPÍRITU SAGRADO (1h 37min).

21:20h – 22.30h Col·loqui Chema Garcia Ibarra i Miguel Marcos.

És una activitat gratuïta oberta al públic amb prioritat per a socis d’EDAV.

A més de l’esdeveniment en el seu format presencial, Palabra de Guionista és també un canal de Youtube on ja es poden visionar xarrades anteriors.

CHEMA GARCÍA IBARRA

Chema García Ibarra (Elx, 1980) És director, guionista i productor de cinema. Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat d’Alacant, les seues curts premiats —acumula quasi 200 guardons— han viatjat per festivals de tot el món com Berlín, Sundance o Sant Sebastià.

Amb el seu curtmetratge “El ataque de los robots de Nebulosa” es va convertir en un dels més premiats de l’any 2009, amb més de 110 guardons i 350 seleccions en festivals de tot el món, incloent la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes, Sundance,2​ Chicago Film Festival, Ann Arbor, Winterthur i Austin Fantastic Fest. Després d’aconseguir la preselecció a l’Óscar i al Goya, va guanyar el Méliès d’Or al millor curtmetratge fantàstic europeu i va ser nomenat tercer més ben curt espanyol de la dècada passada segons l’enquesta del festival Alcine a directors, productors i distribuïdors espanyols.

En 2010 va escriure, va produir i va dirigir “Protopartículas”, guanyador d’un Esment d’Honor en el Festival de Sundance3​ i premis en el Festival Internacional de Cinema d’Albacete Abycine, Sant Diego, Fant Bilbao o el Festival Internacional de Joves Realitzadors de Granada. El curtmetratge va ser llistat com un dels millors de l’any per la revista Cahiers du Cinéma d’Espanya.

El seu curtmetratge “Misterio”, el guió del qual va guanyar el premi Projecte Curt Canal+ en el Festival Internacional de Cinema de Gijón, va tindre la seua estrena internacional en la secció oficial de curtmetratges de el Festival Internacional de Cinema de Berlín 2013,4​ on va aconseguir la nominació a Millor Curtmetratge Europeu.

En 2016, amb el seu curtmetratge “La disco resplandece”, va aconseguir el Primer premie “Ciutat d’Alcalá” i el Premi USER en el Festival de Cinema d’Alcalá de Henares. En 2019 co-dirigeix, al costat de Ion de Sosa, el curtmetratge “Leyenda dorada”, que es presenta en el Festival Internacional de Cinema de Berlín i a Espanya en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.

Des de 2019 es gesta el projecte del qual serà el seu primer llargmetratge, “Espíritu Sagrado” que s’acabarà estrenant en 2021 en Locarno.

ESPÍRITU SAGRADO

DADES EQUIP TÈCNIC DE LA PEL·LÍCULA:

Director i guionista: Chema García Ibarra

Productores: Miguel Molina, Leire Apellaniz, Marina Perales Marhuenda, Xavier Rocher

Co-productor: Enes Erbay

Director de fotografia: Ion de Sosa

Dissenyadora de producció: Leonor Díaz Esteve

Montadora: Ana Pfaff

 

Director de producció: Miguel Molina

So: Marianne Roussy, Roberto Fernández, Laure Arto

Directora de càsting: Cendrine Lapuyade

Productores: Apellaniz i de Sosa, Jaibo Films, La Fabrica Nocturna Cinéma, Teferruat Film

Repartiment: Nacho Fernández, Llum Arques, Joanna Valverde, Rocío Ibáñez

SINOPSI:

Julio està mort. És una notícia terrible per a OVNI Llevant, l’associació d’aficionats a la ufología que ell va dirigir. La mort li colpeja amb especial força a un dels seus membres, José Manuel. Julio i ell tenien un projecte comú de vital importància. Ara haurà de continuar només com a únic coneixedor del secret còsmic que pot alterar l’avenir humà. Mentrestant, a Espanya es busca a una xiqueta que va desaparéixer fa setmanes.

Feu un comentari