PER UNA RETRIBUCIÓ JUSTA DELS DRETS D’AUTOR ONLINE. SIGNA LA PETICIÓ.

peticio

La Federació Europea de Guionistes, de la qual EDAV forma part a través de FAGA, promou aquesta petició, que publiquen a través de la plataforma change.org demanant una retribució justa dels drets d’autor online:

Hui en dia, la gran majoria dels guionistes i directors no reben remuneració alguna quan les seues pel·lícules i sèries són vistes en les plataformes digitals a Europa.Hi ha moltes raons per a aquesta situació injusta i perjudicial: la majoria dels Estats Membres de la UE no contempla el dret a una remuneració equitativa per als autors; clàusules contractuals imposades als escriptors i directors els priven d’aquest dret; les pràctiques contractuals fan que la remuneració pels ingressos d’explotació al llarg de la cadena de valor siga molt opaca i incerta, a voltes fins i tot per als productors.

El projecte de Directiva sobre els Drets d’Autor, actualment sota consideració pel Parlament i el Consell Europeu, és l’última oportunitat per a canviar les regles i donar als autors l’oportunitat de ser remunerats.

El dret a una remuneració proporcional ja existeix en un xicotet nombre de països europeus i permet als autors rebre, a través de les seues organitzacions de gestió col·lectiva, la remuneració quan les seues obres estan disponibles i són vistes. Hui, a Europa, si eres un autor, tens una esperança de cobrar si la teua pel·lícula està en una plataforma a França o Itàlia, per exemple, i la quasi certesa que no vas a rebre res si la mateixa pel·lícula està disponible a Alemanya, Irlanda o la República Txeca.

Aquest és exactament el tipus de desigualtat que Europa pot corregir.

La construcció del mercat únic digital pot i deu posar fi a aquestes desigualtats i discriminacions que afebleixen als autors i, en última instància, a la creativitat a Europa.

Aquesta és la raó per la qual demanem al Parlament Europeu, els Estats membres i la Comissió Europea que escolte les veus dels creadors europeus i adopten la següent mesura: un dret irrenunciable a una remuneració proporcional dels autors, que serien arreplegats directament de les plataformeson-demand per les organitzacions de gestió col·lectiva en representació dels autors.

No hi ha una altra forma de garantir una remuneració justa dels escriptors i directors per l’explotació a demanda de les seues obres!

Recolza als guionistes i directors d’Europa. Lluita pels teus drets.

Feu un comentari