RAFA CASAÑ, NOU PRESIDENT D’EDAV

El guionista Rafa Casañ, nou president d’EDAV

L’Assemblea Anual de socis i sòcies d’EDAV, reunida ahir, 18 de gener de 2024, va votar a la nova Junta Directiva que gestionarà l’associació de guionistes de la Comunitat Valenciana durant els pròxims dos anys, resultant triada la candidatura presentada pel guionista Rafa Casañ.

Els membres de la nova Junta Directiva d’EDAV seran a partir d’ara els responsables de la gestió d’esta associació d’àmbit autonòmic, única que representa als i les guionistes de la Comunitat Valenciana.

Formada per 7 dones i 7 homes, continuarà els seus esforços en defensa dels drets i la visibilització del col·lectiu d’escriptors i escriptores de l’audiovisual a la Comunitat Valenciana, tasca que l’associació ve desenvolupant des de 1995.

Rafa Casañ és guionista des de fa més de vint anys i ha participat en nombroses sèries, llargmetratges i curtmetratges, principalment dins del camp documental. Actualment combina els seus treballs d’escriptura i assessoria amb participacions puntuals en equips de direcció i producció.

Acompanyaran a Rafa Casañ Luis Eduardo Pérez Cuevas, Ana Piles Giménez, Pau Martínez González, Pilar Paredes García, Marisa Crespo Abril, Beatriz García Alós, José Molins Espinosa, Alberto Evangelio Ramos, Elena Escura Màlaga, Héctor Beltrán Gimeno, Anna Juesas García, Rafael Ferrero Francés, i la mateixa María Mínguez que exercirà de Vicepresidenta de la nova Junta.

EDAV

Fundada en 1995, l’associació Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV), engloba als guionistes d’audiovisuals de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de vetlar pels interessos i aspiracions del col·lectiu.

EDAV és l’única associació professional de guionistes de la Comunitat Valenciana i compte en estos moments amb 176 socis actius, representant a més del 90% dels professionals de l’escriptura audiovisual (cinema i televisió) a la Comunitat Valenciana.

Al llarg de la seua existència, l’associació ha jugat un paper clau en la reivindicació dels interessos generals de la professió exercint d’interlocutora davant les diferents administracions, institucions, empreses i altres col·lectius d’àmbit autonòmic, estatal i internacional, participant en els òrgans consultius d’estes, defensant els drets reconeguts per la Llei de la Propietat Intel·lectual i la pervivència i creixement del sector audiovisual a la Comunitat Valenciana.

Entitat referent en el seu àmbit, col·labora amb l’IVC tant en la redacció de les convocatòries d’ajudes com en l’organització de fòrums i jornades així com amb diferents festivals de cinema de la Comunitat Valenciana, amb la SGAE i la Fundació SGAE, amb qui manté activitat regular des de fa anys, amb DAMA, entitat de gestió de drets de mitjans audiovisuals, a més d’organitzar activitat pròpia per a visibilitzar als seus socis i posar en valor el seu treball. Membres fundadors de la MESAV, Taula sectorial de l’audiovisual valencià, i membres de FAGA, Federació d’Associacions de Guionistes de l’Estat Espanyol, a través de la qual formen part també de la FSE, Federació Europea d’Associacions de Guionistes.

En els últims anys, EDAV ha dut a terme nombrosos projectes amb l’objectiu d’impulsar la professionalització i cobrir les necessitats formatives, culturals i de defensa dels interessos del col·lectiu dels guionistes. Així mateix, l’associació oferix assessoria legal gratuïta als seus associats i diversos avantatges en servicis oferits per altres col·laboradors.

Feu un comentari