VIDEOJOCS: REPTES I OPORTUNITATS PER ALS CREADORS

EDAV i l’Institut Valenciá de Cultura organitzen una jornada sobre guió per a videojocs amb la col·laboració de Las Naves a través de Connecta Cultura.

Serà el dijous 14 de desembre a partir de les 09:30 en la Sala Berlanga de l’edifici Rialto (pl. de l’Ajuntament, 17 de València) i l’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament de la sala. És necessari inscriure’s a info@edav.es

Amb l’objectiu d’organitzar una jornada en la qual, encara que donant-li pes al guió, es parle també d’indústria, EDAV ha convidat a un grup d’experts per a escoltar de primera mà com és el procés de creació dels videojocs i quines són les oportunitats dels creadors per a accedir a la indústria.

Així, els assistents tindran l’oportunitat d’aprendre com és la creació d’històries, trames i personatges de videojocs enfront de la ficció tradicional, de la mà de Sergi Vizcaíno, director de cinema, guionista i primer cineasta espanyol a llançar una pel·lícula en 3D, de la mà de Sony Pictures i Antena3 Films.

També en la part de la creació de continguts, Josué Monchán, desenvolupador narratiu de videojocs, creador de diverses sagues i premiat amb el Excellency in Storytelling de la Game Connection San Francisco, ensenyarà als assistents a jugar amb el llenguatge i la narrativa lúdica.

Durant la jornada es presentaran per primera vegada en la Comunitat Valenciana els tres projectes impolsats per Play Station Games Camp i Lanzadera a tres projectes valencians encapçalats per Primer Frame: HIVE – ARCO – TIMOTHY VS. ALIENS (Chibig, Catness Game & Wildsphere). Carlos Escutia, CEO de Primer Frame i tutor dels tres jocs, parlarà del procés.

Elena Gobernado, argumentista, story editor, desenvolupadora de personatges i autora d’un  guión de un Serius Game de realitat virtual per a L’institut I3B de la UPV, conduirà la jornada.

PROGRAMA

09:30 – 09:45: Benvinguda. Abel Guarinos, Director General de l’Institut Valencià de Cultura, i Elena Gobernado, representant d’EDAV.

09:45 – 10:00: Introducció i justificació de la jornada. A càrrec d’Elena Gobernado.

10:00 – 10:45: El guió del videojoc vs. la ficció tradicional: la creación d’històries, trames i personatges. Sergi Vizcaíno. Guionista i director de cinema, d’animació i videojocs.

10:45 – 11:30: Jugar amb el llenguatge: sobre la narrativa lúdica per al videojoc.
Josué Monchán – Guionista. Desenvolupador narratiu de videojocs.

11:30 – 12:00: Descans

12:00 – 13:30: Oportunitats i reptes per al creador: Un cas – L’impuls de Play Station Games Camp & Lanzadera a tres projectes valencians encapçalats per Primer Frame. Carlos Escutia, CEO de PrimerFrame. Presentació dels tres jocs desenvolupats: HIVE – ARCO – TIMOTHY VS. ALIENS (Chibig, Catness Game y Wildsphere).

13:30 – 14:00: Col.loqui amb el públic.

Amb aquesta jornada, EDAV pretén facilitar als assistents eines que faciliten la seua tasca com a creadors en l’àmbit dels videojocs al mateix temps que contribuir a la millora de la qualitat dels productes audiovisuals valencians i la seua competitivitat en l’exterior.

 

 

Feu un comentari