XARREM AMB JORGE SÁNCHEZ CABEZUDO SOBRE L’ADAPTACIÓ DE ‘CREMATORIO’

El proper dimecres 21 d’abril xarrarem amb Jorge Sánchez Cabezudo sobre el procés d’adaptació de ‘Crematorio’ la novel.la de Rafael Chirbes. ‘Crematorio’, l’adaptació, es va convertir en una sèrie espanyola de qualitat molt aconseguida i amb èxit de públic. La novel·la de Chirbes, que és la base de la sèrie va ser també una novel·la d’èxit però potser la sèrie va ajudar al fet que es coneguera encara més.

Molt s’ha parlat de ‘Crematorio’ però no tant del procés d’adaptació de la novel·la. Per això, els guionistes d’EDAV, amb la col.laboració del festival Lab de Sèries, hem convidat Jorge Sánchez Cabezudo, que estarà a València participanten la taula rodona que organitza el festival amb motiu dels deu anys de l’estrena de la sèrie.

‘Crematorio’ ha estat valorada com una de les millors sèries de la història de la televisió espanyola i en gran part això és degut al seu guió,  sense cap mena de dubtes excel·lent.  El guionista Paco López Barrio serà l’encarregat de conduir aquesta xarrada amb Jorge Sánchez Cabezudo sobre el procés d’adaptació de la novel.la, les decisions que es van prendre, com es va decidir l’estructura serial…

L’activitat, organitzada per EDAV en col.laboració amb el festival Lab de Series i amb el suport de la Fundació SGAE, mitjançant el seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, es desenvoluparà de manera presencial a la Sala SGAE Centre Cultural de València.


JORGE SÁNCHEZ CABEZUDO
Jorge Sanchez Cabezudo.jpg
Guionista i director de cinema i televisió. Creador de les sèries ‘Crematorio’ (2011) i ‘La zona’ (2017), juntament amb el seu germà Alberto Sánchez Cabezudo. Va començar en televisió escrivint guions per a ‘Al salir de clase’ i ha desenvolupat la seua carrera com a guionista i director en sèries com ‘Desaparecida’ (2008), Gran Hotel (2011), ‘Hispania, la leyenda’ (2010), ‘Víctor Ros’ (2014), ‘Velvet’ (2015) i ‘Bajo sospecha’ (2016). En 2006 escriu i dirigeix el seu primer llargmetratge, ‘La noche de los girasoles’ amb el qual va estar nominat al Goya al millor director novell i guió original i va obtindre el Premi Sant Jordi, entre altres.

 

PACO LÓPEZ BARRIO

lopez-paco-150x150.jpg

Guionista de ‘El Ministerio del Tiempo’, ‘Víctor Ros’ i ‘L’Alqueria blanca’, entre altres. Imparteix amb èxit des de fa anys, un curs sobre fonaments, estructures i recursos per a l’escriptura de guions.

 

Dimecres 21 d’abril de 2021
Sala SGAE Centre Cultural de València (Carrer Blanqueries, 6)
12:00 – 14:00 hores
Obertura de portes 11:30
Es prega màxima puntualitat

L’accés a la xarrada és lliure, prèvia inscripció emplenant aquest formulari i fins a completar l’aforament.

La inscripció estarà oberta fins el dimarts 20 d’abril a les 20:00 hores.

(En completar el formulari, es rep una resposta automàtica confirmant la correcta recepció. En cas que l’aforament es complete, no serà possible emplenar les dades d’inscripció).

Aquesta activitat està organitzada per EDAV en col.laboració amb el festival Lab de Series i amb el suport de la Fundació SGAE, mitjançant el seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana.

 

Feu un comentari