Skip to content

VIDEOJOCS: REPTES I OPORTUNITATS PER ALS CREADORS

por edav el 30 de noviembre de 2017

 

EDAV i l’Institut Valenciá de Cultura organitzen una jornada sobre guió per a videojocs amb la col·laboració de Las Naves a través de Connecta Cultura.

Serà el dijous 14 de desembre a partir de les 09:30 en la Sala Berlanga de l’edifici Rialto (pl. de l’Ajuntament, 17 de València) i l’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament de la sala. És necessari inscriure’s a info@edav.es

Amb l’objectiu d’organitzar una jornada en la qual, encara que donant-li pes al guió, es parle també d’indústria, EDAV ha convidat a un grup d’experts per a escoltar de primera mà com és el procés de creació dels videojocs i quines són les oportunitats dels creadors per a accedir a la indústria.

Així, els assistents tindran l’oportunitat d’aprendre com és la creació d’històries, trames i personatges de videojocs enfront de la ficció tradicional, de la mà de Sergi Vizcaíno, director de cinema, guionista i primer cineasta espanyol a llançar una pel·lícula en 3D, de la mà de Sony Pictures i Antena3 Films. 

També en la part de la creació de continguts, Josué Monchán, desenvolupador narratiu de videojocs, creador de diverses sagues i premiat amb el Excellency in Storytelling de la Game Connection San Francisco, ensenyarà als assistents a jugar amb el llenguatge i la narrativa lúdica.

Durant la jornada es presentaran per primera vegada en la Comunitat Valenciana els tres projectes impolsats per Play Station Games Camp i Lanzadera a tres projectes valencians encapçalats per Primer Frame: HIVE – ARCO – TIMOTHY VS. ALIENS (Chibig, Catness Game & Wildsphere). Carlos Escutia, CEO de Primer Frame i tutor dels tres jocs, parlarà del procés. 

Elena Gobernado, argumentista, story editor, desenvolupadora de personatges i autora d’un  guión de un Serius Game de realitat virtual per a L’institut I3B de la UPV, conduirà la jornada.

 

PROGRAMA

09:30 – 09:45 – Benvinguda

Abel Guarinos, Director General de l’Institut Valencià de Cultura, i Elena Gobernado, representant d’EDAV.

09:45 – 10:00 – Introducció i justificació de la jornada. A càrrec d’Elena Gobernado.

10:00 – 10:45 – El guió del videojoc vs. la ficció tradicional: la creación d’històries, trames i personatges. Sergi Vizcaíno. Guionista i director de cinema, d’animació i videojocs.

10:45 – 11:30 – Jugar amb el llenguatge: sobre la narrativa lúdica per al videojoc.
Josué Monchán – Guionista. Desenvolupador narratiu de videojocs.

11:30 – 12:00 Descans

12:00 – 13:30 – Oportunitats i reptes per al creador: Un cas – L’impuls de Play Station Games Camp & Lanzadera a tres projectes valencians encapçalats per Primer Frame. Carlos Escutia, CEO de PrimerFrame.

Presentació dels tres jocs desenvolupats: HIVE – ARCO – TIMOTHY VS. ALIENS (Chibig, Catness Game y Wildsphere).

13:30 – 14:00 Col.loqui amb el públic.

 

Amb aquesta jornada, EDAV pretén facilitar als assistents eines que faciliten la seua tasca com a creadors en l’àmbit dels videojocs al mateix temps que contribuir a la millora de la qualitat dels productes audiovisuals valencians i la seua competitivitat en l’exterior.

 

 

De → Noticias

2 comentarios
 1. Antoni Castelló Canós enlace permanente

  Me gustará inscribirme a este curso, a pesar de no estar seguro de tener disponibilidad para asistir por motivos de trabajo.

  Si no crea mucha molestia, me gustaría poder inscribirme teniendo en cuenta que no puedo comprometerme como debería.

  Gracias

Deja tu respuesta

Nota: se permite XHTML. Tu cuenta de correo no será nunca publicada.

Suscríbete a estos comentarios vía RSS

 • Categorías de Actualidad

 • Colaboradores

  IVAC
  SGAE
  Librería Railowsky
  FETI
  Teatro Flumen
  Safe Creative

 • Últimas noticias